NEI

NEI-therapie (neuro emotionele integratie) is een samengestelde methode en bevat onder andere aspecten uit de Acupunctuur, Integra, homeopatie, kinesiologie en NLP.

Je gedrag is o.a. gebaseerd op eerder opgedane ervaringen, bewust en onbewust. Een deel van die ervaringen is goed verwerkt, anderen niet. Sommige ervaringen zijn wel verstandelijk maar niet emotioneel verwerkt waardoor je (onbewust) uit balans kan raken.

In de NEI-therapie noemen we dat een emotionele blokkade. Deze blokkades houden je, vaak onbewust, vast in voor jou bekende en vertrouwde patronen, weerhouden je ervan het leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt of kunnen fysieke of psychische klachten veroorzaken.

Een korte uitleg over de bewuste en onbewuste mindDe mind bestaat uit een bewust (15%) en een onderbewust deel (85%). Het bewuste deel is voor jou bekend en zichtbaar in gedrag, gevoelens en emoties. Als je dit vergelijkt met een ijsberg zit 85% onder water, dit is niet zichtbaar en is voor jou onbekend en dat kun je vergelijken met je onderbewuste. Daar waar alles wordt opgeslagen wat er ooit in je leven heeft plaatsgevonden. Onverwerkte emoties en trauma´s uit het verleden kunnen daarom veel invloed uitoefenen op je dagelijkse leven. Je gedrag wordt voor een groot deel bepaald door jouw onderbewustzijn.

Hoe maken we het gedeelte van de ijsberg, gelegen onder de waterspiegel zichtbaar?

NEI is een techniek die uitermate geschikt is om de blokkades in het onderbewuste zichtbaar te maken voor het bewuste.
Door middel van spiertesten wordt er gecommuniceerd met het onderbewuste. Met gerichte vragen kunnen we erachter komen hoe en wanneer een patroon is ontstaan. Als het hele plaatje rond is en er bewustwording is in het effect dat deze emotie nu nog op het gedrag van iemand heeft, worden door middel van een speciale techniek de emotionele en rationele hersendelen in balans gebracht. Hierdoor kan de blokkerende emotie onmiddellijk vrijkomen en worden losgelaten.

Bij NEI gaan we er vanuit dat we alles, wat we nodig hebben, in ons hebben. 

Contact