5 Natuurgerichte principes

BATC-zorgverleners voldoen aan strenge kwaliteitscriteria voortvloeiend uit de maatschappelijk normen. Elk jaar wordt de BATC zorgverlener opnieuw getoetst. Als BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten zijn wij opgeleid in meervoudige natuurgeneeskundige vaardigheden. Wij dienen te voldoen aan de HBO medische basiskennis volgens Plato en de 5 natuurgerichte principes.

1. Energie
Energie is de bron van alle leven. Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen. Het aanvullen en herstellen van de energiebalans is het eerste wat nodig is om tot genezing te komen. Regenesis, Touch of Matrix leveren hier een goede bijdrage aan leveren in combinatie met NEI en eventueel ondersteunende remedies krijgt men een beter resultaat.

2. Prikkeloverdracht
In ons lichaam hebben wij zenuwbanen en meridianen die daarvoor zorgen. Als er geen goede geleiding is dan ontstaan er blokkades en stagneren er diverse functies van het lichaam. Er kunnen ook middelen ingezet worden om de blokkades die de prikkel overdracht verstoren op te lossen. Regenesis, MIR methode in combinatie met NEI kan een goede manier zijn om de doorstroming weer op gang te brengen.

3. Drainage
Onze cultuur is zodanig dat we ons dagelijks toxisch belasten, zowel geestelijk als lichamelijk. Negatieve gedachten zetten zich om in gifstoffen of blokkades in het lichaam. jaloezie boosheid haat of nijd. Er kunnen ook allerlei invloeden van buitenaf zijn die een negatieve invloed op ons hebben. Bijvoorbeeld: langdurige stressvolle situaties op je werk of in een relatie. Maar ook ongezond voedsel, roken, teveel drank, drugs en overmatig medicijn gebruik geven een toxische belasting. Om de prikkeloverdracht goed te laten verlopen moet het lichaam zich regelmatig reinigen van zowel de geestelijke als lichamelijke ballast. Dat is beter voor het genezingsproces. Dit kan door detox middelen, NEI of de MIR methode worden ondersteund.

4. Voeding
Aan de hand van een voedingslijst kunnen wij samen kijken waar je te kort van hebt en waar er een te veel van in het lichaam aanwezig is, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld een allergie eczeem of andere lichamelijke klachten. Wij kunnen dit testen door middel van een spiertest die aangeeft of het lichaam word verzwakt of dat het u lichaam versterkt bij bepaalde voedingsmiddelen. Om gezond te blijven, is het eten van alleen stoffelijk voedsel niet voldoende. Het lichaam heeft voldoende voedingsstoffen, mineralen en vitamines nodig om gezond en goed te functioneren. Maar even belangrijk is de geestelijke voeding die je binnen krijgt door dingen te doen waar je een goed gevoel van krijgt, en waar je energie van krijgt. Dat zijn positieve ervaringen waardoor je gevoed wordt. Deze zijn nodig om tot een goede verwerking van het leven te komen.

5. Psyche en het (on)bewuste ziekmakende gedragspatroon
(Oude) vastzittende gedachtepatronen en overtuigingen werken vaak negatief in op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je kunt er letterlijk ziek van worden of een burn-out door ontwikkelen. Dergelijke ziekmakende denkpatronen kun je meestal niet zo maar even afleren. Het kan ook komen door lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding of slaaphouding. Om zich hier bewust van te maken of hier aan te werken kan de klacht zich al oplossen. Een NEI behandeling in combinatie met NLP en Touch of Matrix kan vaak uitkomst bieden.

Contact